אתרים מומלצים


את האלבומים אותם אנחנו שומעים ומדברים עליהם בפודקאסט אנחנו מוצאים בעזרת מקורות ואתרים רבים, מראיונות עם אומנים ביוטיוב ועד מישהו בפייסבוק שמפרסם שיר שנשמע מעניין. אבל יש כמה מקורות עיקריים וכאן נפרט על חלק מהם (הלינקים בכותרות).



זהו אחד האתרים הגדולים מבחינת מידע על אומנים וביקורות על אלבומים. כמות המידע הנאסף ונערך על ידי המשתמשים באתר הזה הוא מטורף. כשתיכנסו לאתר תוכלו למצוא סגנונות שלא חשבתם שקיימים ולהיפתח לאומנים חדשים. אחד הדברים המדהימים באתר זאת הקהילה של האנשים שם - חוץ מזה שהם פתוחים לכל סגנון אפשרי, הם גם יותר מסתם אנשים ששומעים מוזיקה, הם יותר בכיוון מוזיקולוגים בלי תואר.
אחת ההמלצות שלנו היא לבדוק את רשימת הטופ של כל הזמנים באתר, אנחנו מתערבים שהרשימה הזאת תפתיע אתכם.  






המטאל ארכיבס הוא אינציקלופדיה ענקית ומרשימה עם מידע על כל להקות המטאל והאלבומים. אפשר לחפש שם כל להקה שאתם אוהבים, לראות מתי היא הוקמה, מתי יצאו האלבומים, מי ניגן באיזה אלבום וכו' + ליריקה ועוד. הגולשים באתר עושים סיקורים ונותנים דירוגים לאלבומים, והדירוגים האלה בדרך כלל אמינים. החיסרון היחיד של האתר הוא שחלק מהמנהלים והמשתמשים מאוד אליטיסטים וקפדנים, זה אתר למטאל בלבד ולא למוזיקה אחרת.
         






מאגר ענקי של מידע עבור כל דבר הקשור לסגנונות הפרוגסיביים של מטאל ורוק(ולא רק). מאגר גדול מאוד של ביקורות, דירוגי האלבוים הכי טוב של כל להקה, רשימות Top Albums כלליים בסגנון ומחירים של דיסקים לפי מאגרים שונים. יש באתר הרבה מאוד מדריכים מגוונים הקשורים בנושא, ותוכלו למצוא בפורומים של האתר גם קהילה ענקית של אוהבי מוזיקה.






"מיתקדם" הוא יותר מסתם אתר (שדרך אגב התחיל בשנת 2000) שמדבר על מוזיקה פרוגרסיבית,זה בית חם לאנשים שרוצים לדעת ולהחשף למוזיקה פרוגרסיבית מכל הסוגים.האתר שייך לאורי ברייטמן, שיש לו נסיון רב בתחום,כמו כן כתב ספר בעיברית על הנושא (!) בשם "רוק מתקדם - משנותה 60 ועד היום". באתר תוכלו למצוא מדריכים, ביקורות, מאמרים, חדשות והמון הסברים על מוזיקה פרוגרסיבית!
קישור לעמוד פייסבוק - פה.

נ.ב :תוכלו גם לדבר ישירות עם אורי, דרך האתר או במייל, ולהגיד לו תודה על עבודה מצויינת שהוא עושה עבור אוהבי מוזיקה בישראל!




לסט.פם הוא אתר אשר מרכז סטטיסטיקה של האזנות הגולשים (שירים \אלבומים של אומנים ששמעתם הכי הרבה השבוע,השנה וכו') והכי חשוב, האתר גם מראה אומנים ש"דומים" לאלו שאתם שומעים וכך אתם יכולים לחפש דברים חדשים לשמוע.

לדוגמא: אם שמעתם את Iron Maiden, אז בעמוד שלהם באתר יהיה הסבר קצר על הלהקה, שירים מפורסמים ורשימה של אומנים "דומים" כמו Bruce Dickinson וJudas Priest. כך אפשר להתחיל מחיפוש ראשון על להקה, להגיע עם החיפוש רחוק ולגלות הרבה מאוד להקות חדשות. כמו כן אפשר לשמוע באתר אלבומים שלמים של הלהקות, שיר אחר שיר, באמצעות החיבור של האתר ליוטיוב.



אתר המאגד בתוכו מידע על אומנים, לייבלים וכדומה, עם כמעט כל ההוצאות והאפשרויות, שזה משהו מאוד חשוב לאספנים. כמו כן יש "שוק" ענקי של מכירת מוזיקה יד שניה וחדשה.
האתר פחות טוב למציאת ביקורות ודירוגים יחסית לאתר Rateyourmusic, אבל בשביל קניה\מכירה של מוזיקה ובדיקה של הוצאות שונות של אלבומים הוא מצויין.



בנדקמפ היא חברה פרטית המספקת ממשק מקוון למוזיקאים, המאפשר להם לחלוק ולמכור מוזיקה. באתר תוכלו לעקוב (following) אחרי אומנים מהם קניתם או תרצו בעתיד לקנות מוזיקה, לייבלים של מוזיקה, או משתמשים אחרים, תוכלו לגלות הרבה מאוד מוזיקה חדשה, לשמוע דרך האתר אלבומים חדשים בחינם או לקנות קובץ דיגיטלי\תקליט\דיסק ישר מהאומן - וכך לאפשר לו להמשיך לעשות מוזיקה.

                            Theneedledrop                          
           
                            

Anthony Fantano הוא אחד ממבקרי המוזיקה הכי משפיעים ברשת(לטוב או לרע). יש לו הרבה צופים ועוקבים ביוטיוב וגם באתרים כמו /4CHAN /mu (לא שזה משהו להתגאות בו...), וגם אם אתם לא מסכימים עם הביקורת שלו על אלבום מסוים, עדיין מעניין להבין למה הוא נתן ציון מסויים לאלבום בגלל יכולת הדיבור שלו. הביקורות שלו הן ברמה גבוהה והסגנונות שהוא מבקר יכולים להיות מאוד מגווונים, מהיפ הופ עד מוזיקה אקספרימנטאלית ומטאל קיצוני. גם מבחינת איכות צילום ואיכות הוידיאו הוא מצוין יחסית לרוב מבקרי המוזיקה האחרים ביוטיוב.
               




ערוץ שמתעסק בעיקר במוזיקה כבדה, ביקורות על אלבומים ושירים, רשימות top ten וכו' למיניהן וחדשות מהעולם שקשורות למוזיקה. יחסית לTheneedledrop כאן יש למבקר סגנון הרבה יותר "כנה", הוא קובע ניקוד על פי הרגשות והנסיון שלו. הוא מבקר פחות מקצועי, פחות קר רוח ומנוסה. חוסר המקצועיות מתבטאת גם בסאונד ואיכות צילום של הערוץ, אבל דברים אלו הם דווקא יתרונות בערוץ שלו(חוץ מאולי איכות הסאונד והוידאו, רק בזמן אחרון הוא קיבל מצלמת HD).





האתר הכי טוב לחיפוש ליריקה של שירי מטאל, קיים כבר לא מעט שנים. אפשר לחפש ולמצוא באתר מילים של כל שיר ואלבום, וגם להוסיף את המילים בעצמכם אם אין אותם עדיין. DarkLyrics יותר טוב מאתרים אחרים בתחום בגלל העיצוב הפשוט שמקל על הקריאה ועל החיפוש באתר, וגם כי התוכן בו נכתב על ידי אנשים שאוהבים מטאל ולכן כמעט אף פעם אין טעויות בליריקה(באתרים כלליים של מילים לשירים לא נדיר שמוצאים טעות).





מאגר מידע ענקי של ליריקה המאפשר למשתמשים לתת הסברים ופרשנות משלהם על שירים ואלבומים.
באתר ממש אפשר לרשום הסבר על כל מילה\שורה של שיר, ולפעמים גם האומנים עצמם כותבים פרשנויות ומסבירים למה התכוונו בליריקה שלהם. האתר מומלץ במיוחד לפרשנויות של שירי היפ הופ, בגלל הסלנג ועיברות של המילים, שלפעמים מקשים על המאזין להבין מה הראפר אומר.



רון בן-טובים הוא בלוגר ישראלי שכותב, מראיין, ומבקר שלל סגנונות מוזיקליים, בעיקר במוזיקה הכבדה והאפלה. הוא חובב מגהדת' מושבע, שזה כבר כבוד. סדרת הכתבות שלו בשלושה חלקים "הרשימה הכי טובה - 60 אלבומי הפוסט-מטאל הכי טובים מאז המצאת היקום", לא רק מלאה בלהקות מעניינות ומידע על הסגנון, זאת גם אחת הכתבות הכי טובות ברשת הישראלית בנושא זה ואולי בנושא המטאל בכלל. מומלץ להרשם לעמוד הפייסבוק, קישור פה.





דני ולירן הקימו את המגזין בשנת 2015.המגזין עוסק:בסגנונות מוזיקלים מגוונים,מביקורות על אלבומים עד המלצות לאומנים חדשים ששמעו לאחרונה. מומלץ לבדוק את הסדרת כתבות רעשים רנדומליים, שבה מדברים על אומנים,להקות ושירים חדשים שבדקו בתקופה האחרונה וכמובן עם המון דוגמאות מיוטוב ובאנדקאמפ.
בנוסף מאוד מומלץ להרשם לעמוד פייסבוק שלהם, שבו הם מפרסמים המון מוזיקה מעניינת וגם הופעות מקומייות, הקישור פה.

נ.ב:בנוסף ישי ברגר ,שהוא גיטריסט  של Useless ID, כותב על אלבומים שאהב השנה בבלוג.




                                                     

בלוג ישראלי שפתח ליעד עיני בשנת 2014. בבלוג מדובר על מוזיקה, אומנות ותרבות, עם המון כתבות מעניינות ומאוד אינפורמטיביות. כדי לבדוק את הכתבות על פיקאסו ושתי שירים העוסקים בחיים שלו, על להקת קינג קרימוסן ועל ג'ימי הנדריקס ואיזה בן אדם פתוח למוזיקה הוא היה. רואים שליעד מאוד אוהב מוזיקה ומתעניין בה. בבלוג הוא מצליח להעביר לנו, הקוראים, את הידע שרכש ואהבתו למוזיקה.

נ.ב: תודה לליעד על קישור,באחד הפוסטים בבלוג,לאתר מצוין נוסף,בשם "Japan in a dishpan" ,שאנחנו נכתוב עליו למטה.




אני יצטט את מה שכתוב במגזין :
"הספוג הוא מגזין היפ הופ ישראלי ועצמאי, שמטרתו היא פשוטה - פיתוח סצינת ההיפ הופ בארץ. היפ הופ, בייחוד בארץ," צריך לקבל את הסיקור והכבוד שמגיעים לו. מאז היווסדו, ההיפ הופ הוא ז׳אנר שמתפתח ובוחן את גבולותיו בכל רגע נתון. על כן, ישנם המון דברים שמסתתרים מתחת לאפינו שבכל אחד מהם יש קסם שאותו אנו מנסים לתפוס ולהעביר לשאר."

אני רק להוסיף שבמאגזין תמצאו כתבות, סקירת אלבומים ועוד הרבה דברים מצויינים הקשורים למוזיקת היפ הופ ולא רק.
עמוד הפייסבוק של המגזין 



בלוג ישראלי נוסף, של יוחאי וולף שהתחיל את דרכו אי שם בשנת 2011. יוחאי לא רק בלוגר, אלה גם כן מוזיקאי שתוכלו לבדוק את המוזיקה שהוא יוצר בעמוד באנדקאמפ שלו. בבלוג תמצאו כתבות על הרבה סוגי מוזיקה ולא רק. לדוגמה כתבה מאוד מעניינת על פסקול של סרט Dead Man המבוצע על ידי ניל יאנג, או כתבה על להקת דרון מטאל (((Sunn O ועוד הרבה כתבות מאוד מעניינות ומגוונות!
מומלץ להרשם לעמוד הפייסבוק של הבלוג, הקישור פה.



"המוש פיט" הוא בלוג ישראלי של ברק מאיר שבו יש ביקורות על אירועים,סקירות אלבומים ו"מיקס שבועי" שזה פוסט עם הרבה המלצות והסברים וכמובן קישורים לשירים דרך שלל פלטפורמות שונות - מאוד מומלץ, ככה תחשפו להרבה מאוד סגננונות מוזיקלים!
לברק יש ידע רחב במוזיקה. תוכלו להאזין לו בפרק 5 של הפודקאסט שלנו, הקישור פה.
אבל חכו!
מוש פיט זה לא רק בלוג, זה גם  תוכנית "רצועות רוק עם ברק מאיר" שמשודרת גם דרך האינטרנט וגם דרך רדיו "רגיל" ותוכלו לשמוע אותה ב
קול יזרעאל 106 בימי שישילברק יש ניסיון עשיר ב"שידורי רדיו", לכן מומלץ ולהרשם לעמוד פייסבוק של "המוש פיט" ולעקוב אחרי חדשות ושידורים, הקישור פה.





מאז 2011 עופר "מתעד עטיפות תקליטים ישראליות ועושה את מירב המאמצים להביא
לכם,הקוראים, את תהליך היצירה שלהן" כמו שכתוב לו באתר. המון מוזיקה ישראלית חדשה וישנה, אבל לא רק מוזיקה בעיברית, יש פה ושם גם אלבומים לועזיים שעופר דיבר עליהם.
גם אם תרצו תוכלו ליצור איתו קשר וסתם לדבר על עטיפות אלבומים שאולי כדי לו לבדוק.
לבלוג יש גם עמוד פייסבוק, תוכלו להרשם פה.




אני יצוטט את מה שכתוב בבלוג:
"המאזין הוא בלוג אינדי שהוקם ב-2010 על ידי עידו שחם. המאזין אוהב למצוא הרכבים טריים ושווים בסצינה המקומית ולחשוף אותם לקהל הרבה לפני כולם. המאזין עושה ראיונות מעמיקים עם מוזיקאים מהארץ ומחו"ל. המאזין משדר תוכנית אקלקטית ברדיו הבינתחומי שמלאה בשוגייז, פוסט-Pאנק, ואפילו פופ. המאזין מציג דיעה אחרת על מה שקורה בתעשיית המוזיקה"






עמוד פייסבוק העוסק בלהקות פרוגרסביות ונסיוניות (ועוד כמה דברים, תראו את השם של הקבוצה :) ),עם קהילה של אנשים שמבינים ואוהבים את התחום.
בחוקי הקבוצה קיים סעיף שמאוד אהבתי, שבו רשום "רצוי לרשום כמה מילים על הקטע שאתם משתפים..." שזה משהו שתורם למציאת מוזיקה חדשה ומאוד מגוונת.
מאוד מומלץ להצטרף לקבוצה, לתרום מבחינת הידע וכמובן לקבל הרבה מאוד מידע חדש ומעניין!





קבוצת פייסבוק הכי גדולה של מוזיקה כבדה בישראל, בה תוכלו לדבר עם חובבי מוזיקה כבדה, לשאול שאלות וכמעט תמיד יענו לכם, להתעדכן בהופעות שיהיו בישראל וכמובן לגלות המון מוזיקה חדשה.
גם כן, חייב גם לשבח לטובה עבודה של אדמינים, שכמעט ואין ה"טרלות" וגם ירידות אחד על השני בקבוצה.




עמוד פייסבוק המאפשר לאנשים לכתוב על דברים אפלים, מעוותים (וגם מגניבים) שהאנשות מכירה.
מתחומים כמו: אומנות - לדוגמה כתבה על אומנות ההאוטסיידרים ,  היסטוריה - כמו כתבה על הרוצח הסידרתי הרוסי צ'יקטילו וכמובן מוזיקה.
כמו כן, הרבה מדע בדיוני ומיסטיקה, בין עם מדברים על סרטים של גיירמו דל טורו כמו המבוך של פאן, או סרטי מפלצות יפניים ענקיים Kaijū.

נ.ב: עמוד מאוד אפל, אבל עם קהל מצויין שתמיד מוכן לחקור דברים חדשים.


                                        
קהילת מטאליסטים (ולא רק) שמפרסמים בכל יום מלא קישורים לשירים וחדשות בנושאי מטאל, ונותנת למשתתפים אפשרות לגלות להקות חדשות ולדבר עם אנשים מעניינים, אנחנו ממליצים להצטרף לקהילה!



בפודקאסט הזה השדרנים קרולין וג'ף מדברים בכל פרק על להקה אחרת, בעיקר מתחום הפוסט פאנק, נוייז רוק ושלל סוגים של מוזיקה אלטרנטיבית. זהו פודקאסט מצחיק ומלא מידע. הפודקאסט היווה וגם מהווה השראה עבור הפודקאסט שלנו.

דוגמה של להקות שהם דיברו עליהן בתכנית: Black Flag, Sonic Youth, Pixies, Bjork, Captain Beefheart, Swans, Godspeed You Black Emperor ועוד.